Мешканці Малехова не приймають правила гри Садового і йдуть до суду

|

Мешканці Малехова подають до суду на проектантів проекту стабілізації Грибовицького сміттєзвалища, який розробив ТзОВ «Інститут «Гірхімпром». Про це у коментарі Львівському порталу повідомила активістка села Галина Денько.

сміття

За її словами, проголосований учора на сесії міськради Львова договір з Малеховим – це підкуп.

«Це просто смішно. Замість того, щоб зробити там порядок – виділяти суми на школу, на садок, на дороги. І найголовніше позиція депутатів: д»айте їм гроші, бо у Львові буде сміттєвий колапс». Що Малехівська школа має до сміттєвого колапсу у Львові? Для того, щоб купити мешканців, то треба хоча би, щоб вони ознайомилися з тим (договором-ред.). Пізно ввечері нам подзвонив депутат, а до того ми нічого не знали. Це Садовий працює на свій медійний простір наперед…Мало би бути кілька тих проектів, тендери на той проект», – обурюється мешканка.

Також вона повідомила, що громада Малехова готує дві позовні заяви до суду.

«Ми подаємо на проектантів цього проекту до суду, щоб їх позбавили ліцензії. Хто таке може проектувати? Там є дуже багато порушень. Наприклад, там пише, що люди не будуть там працювати, а що буде працювати трактор, каток. Він на пульті буде працювати? У понеділок також подаємо до суду від мешканців на виконання рішення нашої сесії, щоб не виділяти земельні ділянки Львову», – розповіла Г. Денько.

Окрім того, Галина Денько розповіла, що навпроти земельних ділянок, які вимагає виділити під сміття Львів, будуються житлові помешкання, відтак цінність квартир одразу впаде.

Додамо, що раніше Львівська міська рада зверталася до сільської ради Малехова із проханням виділити 6 га землі для стабілізації полігону. Мешканці ж побоюються, що на цій території може вирости новий смітник. Щоби вгамувати пікетувальників, на львівському сміттєзвалищі припинили роботи по підготовці до стабілізації. Ввечері пікетувальники розблокували дорогу.

Згодом мешканці Малехова заявили, що не дозволять підпирати сміття сміттям. Натомість міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що полігон не рекультивують без львівського сміття.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *