ОСТАННІ НОВИНИ

Фури зі Львова незаконно висипали більше 500 тонн сміття поблизу Дніпра

|

13-14 вересня львівський сміття без узгодження з місцевою владою вивалили на полігоні ТПВ в селі Синельниково. Про це розповів депутат Дніпропетровської обласної ради Володимир Хорішко, передає видання  «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням zabeba.li.

1

Він надав журнал розвантаження з Синельниківського полігону, і журналісти порахували, що на полігон ТПВ, розрахований на маленьке містечко, вивалили 537 тонн (майже добова норма Львова) відходів – 28 великих сміттєвозів.

Володимиру Хорішко подзвонили вночі і повідомили, що на полігоні ТПВ в Синельникове помічені вантажні автомобілі, які вивалюють сміття.

Разом з групою депутатів Синельниківського міськради він виїхав на полігон і виявив там 3 фури з номерами чужих областей. Водії дати пояснення відмовилися. Фури заблокували, викликали наряд поліції.

«Нами були виявлено, що львівська фірма« АВЕ Львів », яка займається сортуванням сміття замовник, а далі накладні незаповнені. У сторожці знайшли акт – 28 фур за 1 день. Ми заблокували автомобілі», – розповів він.

3

«Зранку заступник міського голови повідомив мені, що вони проти львівського сміття, що полігон маленький, призначений для невеликого міста, і вони будуть вживати заходів, щоб такого не повторилося. За словами водіїв стало відомо, що 160 днів по всій Україні вивозиться сміття без зазначення місця приймання», – сказав Володимир Хорішко.

На зборах громади люди задали питання, яким чином 28 фур проїхали без документів по всій країні, розвантажилися в маленькому містечку? Як таке могло статися, що ніхто з влади не в курсі?

«Якщо вони не в курсі, і 28 фур сміття прибувають до Дніпропетровської області, то вони роздовбали і безтолоч, а якщо в курсі, то вони зрадили інтереси громади», – обурився Володимир Хорішко.

Поліція відкрила кримінальне провадження, правда поки тільки за фактом псування майна. Пікетувальники з Синельникове порізали шини на фурах з львівським сміттям.

«Вважаю, що і облрада повинна прийняти якісь заходи, каже депутат. – 160 днів розвозять по сміття країні без документів. Думаю, не всі факти встановлені ».

Дніпро перестало приймати львівське сміття 13 вересня, після того як збунутвалось місцеве населення. 

Нагадаємо, учора на сесії львівські депутати проголосували за “сміттєвий договір” із Малеховим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *