ОСТАННІ НОВИНИ

Академію Сухопутних військ перевірили на фізпідготовку

|

В Академії сухопутних військ було перевірено рівень фізичної підготовки постійного складу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії сухопутних військ.

809

Згідно розпорядження Начальника Генерального штабу ЗС України генерала армії України Віктора Муженка впродовж вересня 2016 року у постійного складу органів управління та військово-навчальних закладів Збройних Сил було перевірено рівень їхньої фізичної підготовки.

810

Під час цього заходу усі офіцери, прапорщики та сержанти львівського вишу виконали вправи на силу, спритність та витривалість: підтягування на поперечині й бігу, залежно від вікової групи військовослужбовців.

811

За словами заступника начальника відділу фізичної підготовки Управління бойової підготовки Головного управління підготовки військ Збройних Сил України підполковника Романа Нізова, постійний склад навчального закладу продемонстрував добрі результати за підсумками виконання всіх вправ.

812

«Хочу зазначити, що фізичне виховання та спорт є важливою складовою всебічної підготовки воїна. Адже фізично загартовані військовослужбовці легше можуть подолати усі виклики, які постають перед ними під час виконання службових завдань, в тому числі, і в зоні проведення антитерористичної операції. Фізичне виховання є невід’ємним атрибутом загальновійськової підготовки, а такі складові як фізична витривалість, сила та спритність часто стають не лише запорукою успішно виконаного бойового завдання, а й зберігають життя воїна»,— розповів підполковник Роман Нізов.

813

Варто зазначити, що фізичному вихованню військовослужбовців в Академії приділяють велику увагу, а заняття із фізичної підготовки поправу стали однією з найважливіших навчальних дисциплін.

Для цього в навчальному закладі створено потужну спортивну базу: сучасний стадіон, спортивні зали, які обладнані універсальними тренажерами, гімнастичні та спортивно-ігрові майданчики, водну станцію на природному водоймищі на території полігону. Все це дає можливість проводити заняття з фізичної підготовки на високому рівні.

814

На спортивній базі вишу регулярно проводяться також і щорічні Всеукраїнські змагання з багатоборства військово-спортивного комплексу, офіцерського триборства, гирьового спорту, рукопашного бою, стрільби з табельної зброї тощо.

Окрім цього, у вільний час військовослужбовці мають змогу займатись у футбольному клубі «Легіон» та в спортивних секціях з гирьового спорту, армрестлінгу, військових багатоборств, рукопашного бою, індивідуально вдосконалювати свою фізичну підготовку.

815

Також за роки існування навчального закладу в його стінах підготовлено велику кількість титулованих спортсменів, чемпіонів світу, Європи, України та Збройних Сил. А головне — тут створено всі умови для гармонійного фізичного розвитку та військово-спортивного гарту майбутніх офіцерів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *