ОСТАННІ НОВИНИ

Вчора у зоні АТО було поранено трьох українських військових

|

Вчора в районі проведення АТО велися достатньо інтенсивні бойові дії. Окупанти застосовували практично всі види наявної у них ствольної артилерії та мінометів. Лік випущеним ворожим боєприпасам іде вже не на десятки, а на сотні. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

mapa-15-09

Луганський напрямок

Вчора було відносно спокійно. Окупанти здійснили 4 обстріли наших позицій у Попаснянському районі. Це сталося в темну пору доби. Важке озброєння бойовики не застосовували.

Донецький напрямок

Доба розпочалася з потужних артобстрілів з боку противника одразу в кількох точках. Зазначимо, що окупанти тримають важке озброєння практично впритул до лінії фронту, що заборонено Мінськими угодами.

Отже, окупанти обстрілювали Зайцеве (міномети, 152-мм гармати), Верхньоторецьке (122-мм гармати), Авдіївку (міномети і гармати усіх основних калібрів), а також Південне Торецької міськради, Кам’янку, Піски. Всі ці надпотужні обстріли відбулися протягом перших 3 годин доби.

При цьому окупанти знову влучили в цивільні об’єкти.

Зокрема, в Авдіївці міни впали на місцеве кладовище, підприємство та цивільний автомобіль, який стояв поблизу. Це сталося ще до світанку. Пізніше вдень внаслідок ворожого обстрілу зі стрілецької зброї поранення отримала місцева мешканка, її доставлено у міську лікарню.

Другий «сеанс» великокаліберної стрілянини з гармат, танків і мінометів противник розпочав під час вечірніх сутінків і тривав він до пізнього вечора. Найбільш запеклі бойові дії знову розгорнулися в Авдіївці, які тривали близько 7 годин без перерви. Один із ворожих обстрілів було особливо щільним. Протягом 75 хвилин окупанти випустили по наших позиціях 220 снарядів. Вогонь вівся 122-мм гаубичною батареєю ворога.

Це був лише один обстріл; загалом, як вже підкреслювалося, окупанти не шкодують боєкомплект і застосовують артилерію одразу цілими батареями.  Це стосується як авдіївської промзони, так і всього Донецького напрямку.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 26 ворожих обстрілів, зокрема 17  з важкого озброєння. При цьому кількість випущених мінометних мін та артилерійських снарядів з боку НЗФ сягнула символічної позначки «666».

Маріупольський напрямок

Основні бойові дії розгорнулися на рубежах Павлопіль – Широкине. На цій достатньо вузькій ділянці фронту противник активно застосовував важке озброєння (міномети), а також бронетехніку (БМП). По наших позиціях було випущено майже 80 мін. Українські війська відкривали вогонь у відповідь. Зазначимо, що значна частина ворожих мінометних обстрілів відбулася у світлу пору доби.

На інших рубежах також відбулося кілька ворожих провокацій, проте загалом обстановка там значно спокійніша.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 20 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Вчора в районі проведення АТО відбулося 5 польотів ворожих БПЛА на всіх напрямках.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців отримали поранення. Зокрема, 2 військових підірвалися на розтяжці у Станично-Луганському районі, а ще 1 постраждав від ворожого артобстрілу в Авдіївці.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *