ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській мерії заговорили про початок робіт з сміттєперербного заводу в жовтні

|

Через місяць Мінрегіон має погодити проект Гірхімпрому щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного заводу. Про це сьогодні, 15 вересня, під час засідання міськради повідомила заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк, передає кореспондент Львівського порталу.

сміттєпер

За її словами, зараз проект прошов «конкурс» серед проектів інших міст а отримання кредитних коштів від ЄІБ.

«В Мінрегіоні є проект стосовно рекультивації та будівництва заводу. Можна негайно вступати до роботи… До місяця часу має бути погодження», – зазначила вона.

Такий стан події також підтвердив міський голова Андрій Садовий. За його словами, зараз ведуться переговори з місцевими жителями щодо стабілізації Грибовицького полігону та щодо рекультивації його загалом.

Натомість обурені мешканці сіл Малехів, Грибович та міста Дублян, увірвались до сесійної зали з викриком: «Що нам робити, якщо міський голова бреше?»

Сьогодні під міську рад Львова прийшли жителі Грибович, Малехова та Дублян з вимогою закрити повністю Грибовицьке сміттєзвалище.

Додамо, що раніше Львівська міська рада зверталася до сільської ради Малехова із проханням виділити 6 га землі для стабілізації полігону. Мешканці ж побоюються, що на цій території може вирости новий смітник. Щоби вгамувати пікетувальників, на львівському сміттєзвалищі припинили роботи по підготовці до стабілізації. Ввечері пікетувальники розблокували дорогу.

Згодом мешканці Малехова заявили, що не дозволять підпирати сміття сміттям. Натомість міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що полігон не рекультивують без львівського сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *