ОСТАННІ НОВИНИ

Реформа рятувальників матиме три головні етапи

|

Реформа служби Державної служби надзвичайних ситуацій складатиметься з трьох етапів. Про це у четвер повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами перший етап полягатиме в ліквідації пожежних інспекцій.

“І перший етап – це ліквідація в тому вигляді, в якому вона була пожежної інспекції. Пожежна інспекція – це орган корупційна, складова якого настільки велика, що її важко уявити”, – сказав Аваков.

За його словами, у кожного підприємця і бізнесмена “погіршується настрій, коли він чує про прихід пожежного інспектора”.

Замість інспекції пропонується “нова система профілактики і попередження надзв\ичайних ситуацій, пов’язану з розділенням зони ризиків”.

“Підприємства високої зони ризику і державні підприємства будуть контролюватися, підприємствам середньої і малої зони ризику пропонується альтернативний вихід, так щоб був баланс між безпекою і комфортом підприємництва”, – сказав Аваков.

Другий етап полягатиме у децентралізації системи і створення комплексних пожежних команд за участі добровольців.

За словами Авакова, залучення добровольців є світовою практикою.

“Ми маємо на увазі, що будуть діяти професійні пожежні, які будуть складати вісь-вертикаль і які будуть забезпечувати високий стандарт і підготовки і технічного забезпечення. І будуть, як у всьому світі, діяти пожежники-добровольці”, – сказав Аваков.

Добровольцем зможе стати будь-яка людина у віці від 18 до 60 років у відповідній фізичній формі. Призиви оголосять найближчим часом.

Третім кроком реформи буде зміна фінансування системи ДСНС.

Нова система передбачуватиме, як сказав Аваков, “оновлення технічного парку, оновлення матеріального забезпечення і оплати праці пожежників”.

За його словами, зарплати пожежників будуть піднімати.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *