ОСТАННІ НОВИНИ

Під Львівською ратушею сотні людей розгорнули «майдан» проти влади

|

У Львові навпроти міської ратуші розгорнувся «майдан» проти міської влади. На мітинг вийшли бійці АТО, перевізники та жителі Грибович, Дублян і Малехова. Люди розкинули справжній табір і настроєні діяти радикально.  Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із місця події.

5

Так жителі сіл Малехів і Грибовичі та міста Дубляни вимагають сесію міськради Львова погодитися із рішеннями сільськийх та міської рад цих населених пунктів і закрити назавжди Грибовицький сміттєвий полігон.

4

«Ми тут зібралися, бо хочемо, щоб сесія Львівської міської ради закрила своїм рішенням Грибовицьке сміттєзвалище. Тут зібралася громада, члени ініціативної групи, яка була створена з громад Малехова, Грибович і міста Дублян. Ми висунули свої вимоги для того, щоб закрити сміттєзвалище, оприлюднити на сайті ЛМР проект рекультивації, провести громадські обговорення цього проекту і нарешті  почати проект рекультивації, що мав стартувати у 2014 році…», – розповів депутат міської ради Дублян Ігор Іванюк.

6

Бійці АТО зібралися під стінами Ратуші з вимогою виділити їм землі у межах міста. Вони зазначають, що заяви про те, що у Львові немає вільної землі- відмовки.

3

«У нас у Львові є проблема – це єдине місто в Україні, яке не виділило жодної земельної ділянки учасникам АТО. Єдина –це під будівництво на Під Голоском, але вона непридатна, там є кооперативи…Сьогодні ми прийшли масово донести це питання і висунули вимоги, щоб негайно  були вжиті заходи для початку видачі землі учасникам АТО», –  розповів начальник штабу цивільного корпусу «Азов Львівщини» Святослав Сірий.

2

1

Водночас перевізники вимагають:

  1. Зняти з водія функцію кондуктора;
  2. Створити безпеку руху;
  3. Підвищити якість перевезень і комфорт;
  4. Ввести єдиний пільговий тариф;
  5. Навести лад із транспортними перевезеннями.

Зазначимо, що мирна акція, за словами пікетувальників, буде тривати два тижні. Якщо вимоги мітингувальників не почнуть виконувати, вони обіцяють перейти до радикальніших дій.

Додамо, що раніше Львівська міська рада зверталася до сільської ради Малехова із проханням виділити 6 га землі для стабілізації полігону. Мешканці ж побоюються, що на цій території може вирости новий смітник. Щоби вгамувати пікетувальників, на львівському сміттєзвалищі припинили роботи по підготовці до стабілізації. Ввечері пікетувальники розблокували дорогу.

Згодом мешканці Малехова заявили, що не дозволять підпирати сміття сміттям. Натомість міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що полігон не рекультивують без львівського сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *