ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати проголосували за «сміттєвий» договір із Малеховим

|

Малехівська сільська рада зобов’язується виділити Львову  користування земельну ділянку площею 2, 5 га, натомість Львів повинен завершити рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та встановити огорожу. Про це йдеться у договорі між містом і селом, за яке проголосували сьогодні на сесії 49 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

лмр

За словами начальника юридичного відділу Львівської міської ради Гелени Пайонкевич, договір втсупить у дію після того, як його затвердить сесія Малехівської сільської ради.

«Ми говоримо про внески ЛМР на розвиток інфраструктури села Малехів. Там є нові зобов’язання міськради – завершення рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, встановлення огорожі і вирішення ситуації з інфільтратами. Покладається обов’язок на міську раду –  коригування проекту рекультивації впродовж одного року і повернення цього проекту на експертизу. Суть цього договору у тому, що він набере чинності після затвердження його Львівської міськрадою і Малехівської сільської ради. Також  передбачені істотні санкції, у випадок невиконання цього договору, може бути розірвання цього договору Малехівською сільською радою в односторонньому порядку»,- розповіла вона. І додала:

«Малехівська сільська рада зобов’язується виділити дві додаткові земельні ділянки. Ця річ є необхідною для завершення рекультивації і коригування проекту та встановлення огорожі буде Під час обговорення договору депутати обурювалися через те, що їх не ознайомили з договором раніше.

« Чому під час розгляду такого важливого питання міський голова відсутній? Депутатський корпус ставить вилку на розтяжку, коли всі розуміють, що це питання треба вирішувати, але чому це питання не обговорювалось на комісії? Це проект договору є сирий: туди зміни будуть вноситись і вноситись. Бюджетна комісія засідала зранку. Можна було погодити…», – зазначив депутат Маркіян Лопачак.

1

2

3

Додамо, що у разі невиконання своїх обов’язків, згідно із договором. Міська рада Львова сплачує штраф Малехову у розмірі 50 мільйонів гривень.

Водночас депутат Малехівської сільської ради Галина Денько під час свого виступу уточнила, що село не потребує цих коштів від Львова.

«Засипайте хоч золотом нас. Це треба було робити 10 років тому. Коли у 2012 ми кричали, що буде аварія, нас не чули. Трагедія сталася…Як можна говорити про те, що в Малехові, якщо ще є Грибовичі, Дубляни…В цьому проекті порушення всіх стандартів…», – зазначила вона.

Сьогодні під міську рад Львова прийшли жителі Грибович, Малехова та Дублян з вимогою закрити повністю Грибовицьке сміттєзвалище.

Додамо, що раніше Львівська міська рада зверталася до сільської ради Малехова із проханням виділити 6 га землі для стабілізації полігону. Мешканці ж побоюються, що на цій території може вирости новий смітник. Щоби вгамувати пікетувальників, на львівському сміттєзвалищі припинили роботи по підготовці до стабілізації. Ввечері пікетувальники розблокували дорогу.

Згодом мешканці Малехова заявили, що не дозволять підпирати сміття сміттям. Натомість міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що полігон не рекультивують без львівського сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *