ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова привезли вакцини БЦЖ

|

Надійшла частина вакцин для профілактики дитячих інфекцій, зокрема на Львів виділено 30 тис доз вакцини БЦЖ. Уже підписані накази про розподіл, і впродовж цього-наступного тижня вакцини, які надійшли на обласні склади, будуть розподілені по районах і  місту. Про це Льівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

вакцини

Відтак, зможуть відновити вакцинацію дітей, які народилися після 2014 року, коли вакцинація БЦЖ припинилася. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

«Також в невеликій кількості надійшли й інші вакцини, зокрема від гемофільної інфекції, трішки АДП, тобто проблема стовідсотково не вирішена, але Міністерство обіцяє додати наступні поставки, тоді поступово будемо відновлювати втрачене у попередні роки.

Оскільки в середньому у Львові народжується 8 тис дітей у рік, то цієї поставки достатньо буде для першої вакцинації від народження, проте не вистачить на ревакцинацію», – розповів Володимир Зуб.

Щодо сироватки проти правця, то її в Україні не виробляють. «Протиправцева сироватка в Україні не виробляється. Раніше, до 2014 року, її постачали з Росії. Тепер поставки препарату припинено. Інших препаратів, які мають протиправцеву дію, на території України не зареєстровано», – зауважив Володимир Зуб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *