ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові депутати Верховної Ради обговорили розвиток освіти

|

У середу, 14 вересня, у залі засідань Львівської обласної державної адміністрації  відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

1

«Приємно, що засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, на якому вирішуються загальнонаціональні питання, відбувається саме на Львівщині. Наша область показує одні із кращих результатів ЗНО, а у п’ятірку найкращих навчальних закладів України входить Львівський національний університет імені Івана Франка і Національний університет «Львівська політехніка». На Західній Україні, особливо у нашій області, ми відчуваємо інтерес у наших спеціалістах з боку Європи. Тому зараз ми в першу чергу повинні урегулювати проблему підготовки фахівців та затребуваності їх на ринку праці, аби готувати кадри, яких держава потребує», – зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Під час засідання учасники обговорили важливі питання освітньої галузі, зокрема, проекти законів України «Про освіту», «Про професійну освіту», Концепцію «Нова українська школа», роль і місце освітньої галузі у забезпеченні збалансованого соціального і економічного розвитку області. Також на зустрічі йшлось про забезпечення рівного доступу до якісної освіти та про реалізацію державної політики в галузі освіти.

У заході взяли участь народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, представники Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, керівники дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладів Львівської області, представники освітянської громадськості.

2

Також Олег Синютка обговорив з членами Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти питання фінансування професійно-технічної та середньої освіти, а також удосконалення навчально-виховного процесу в освітніх закладах. Згадали і про стан управління, рівень забезпеченості педагогічними кадрами, науково-методичне забезпечення у галузі освіти.

Очільник області наголосив, що дуже важливою є підтримка робітничих кадрів,  зокрема недопущення відтоку кращих професійних кадрів за кордон.

Також йшлося і про роль та місце освітньої галузі у забезпеченні збалансованого соціального і економічного розвитку області.

Обговорили і рівень початкової освіти в Україні та взаємодію у навчальному процесі вчителів та учнів, а також важливість освіченості громадян для прогресу країни.

«Для розвитку регіонів, особливо сільської місцевості, перш за все необхідно  розвивати дорожню, освітню інфраструктуру та комунікацію», – резюмував Олег Синютка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *