ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий не зустрів гори сміття у Львові і набідкався Гройсману

|

Міський голова Львова Андрій Садовий набідкався прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, що Львів більше 100 днів перебуває у сміттєвій блокаді. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

766

Мер Львова визнав, що проблема вивозу сміття у Львові є критичною та водночас переконує, що місто чисте на 80%.

«В мене в понеділок була робоча зустріч з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Я ще раз поінформував його про складність ситуації, яка сьогодні є у Львові. Ми більше 100 днів є у сміттєвій блокаді. Щодня для нас дуже велика проблема вивезення сміття. Нам блокують вивезення сміття в інші міста, створюють різні протести. Не зважаючи на це, в принципі, на сьогодні 80% міста в чистоті, 20% майданчиків є перевантажені», – бідкається Андрій Садовий.

Не зважаючи на те, що мерія власноруч «поховала» 43 проекти із будівництва сміттєпереробного заводу на Львівщині Садовий пішов просити добра на вивіз сміття у Володимира Гройсмана.

«Я попросив пана Гройсмана допомогти, щоб були відповідні доручення головам обласних державних адміністрацій, прохання до мерів міст, щоб було сприяння. Бо 100 днів ми є у блокаді, щодня для нас проблема, куди вивезти сміття. Ми його вивозимо. 20% майданчиків сьогодні переповнені, думаю, ми їх вивеземо. Дві структури, які вивозять, мають труднощі, не мають фізично куди вивозити», – сказав мер.

Як відомо катастрофа Грибовицького сміттєзвалища почалася із пожежі 28 травня. До моменту зсуву сміття який заживо похоронив групу рятувальників та еколога було кілька днів, аби відвернути лихо (Хронологія подій трагедії). Після зсуву сміття СБУ відкрила справу щодо Грибовицької трагедії.

Коли львівські чиновники не спромоглися оперативно локалізувати катастрофу, у справу втрутився Президент України. Тим не менш мер Львова Андрій Садовий звинуватив Порошенка у загибелі рятувальників на сміттєзвалищі.

Згодом було оприлюднено відео, як Садовий вперше «вляпався» в Грибовицьке сміття, обіцяючи ще 10 років тому спорудити сучасний завод з переробки сміття.

Після цього парламентарі стали вимагати від ГПУ розслідувати причетність Садового до Грибовицької катастрофи. Також активісти передали в прокуратуру докази та звернення громадян щодо бездіяльності мерії по Грибовицькому сміттєзвалищу.

26 серпня кілька десятків мешканців сіл Великі Грибовичі, Малехів та Дублян вийшли на пікет з вимогою не завозити на Грибовицьке сміттєзвалище нове сміття.

Сьогодні Миколаїв зупинив прийом львівського сміття, до цього це зробив Дніпро та ряд інших міст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *