ОСТАННІ НОВИНИ

Грибовицьке сміттєзвалище не рекультивують без львівського сміття,- Садовий

|

Якщо жителі Малехова  і Грибовичів не запустять львівське сміття до Грибовицького сміттєзвалища, ситуація на полігоні стане ще гіршою. Про це йдеться у відео зверненні міського голови Львова Андрія Садового, передає прес-службі міськради Львова.

садовий

За словами мера, тільки за згоди ввезення львівського сміття на Гибовицьке сміттєзвалище можлива його рекультивація, пояснивши це так:

«До того часу нам необхідно вирішити два завдання – вивозити сміття з міста та рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалище. Є проект, який вирішує ці два завдання одночасно. Ми готові приступити до його реалізації, однак для цього потрібною є згода громади села. Працюємо над відповідною угодою.

У випадку подальшої блокади полігону, ми змушені будемо і надалі витрачати зайві кошти на далеке транспортування відходів і не зможемо приступити до рекультивації. Таке зволікання може лише погіршити ситуацію на полігоні. Всі мають бути зацікавлені, аби якнайшвидше приступити до рекультивації».

Також він додав, що проект співпраці з Європейським інвестиційним банком пройшов погодження з боку Мінрегіонбуду. Зараз перебуває на розгляді в Міністерстві фінансів. Однак, процедура проектування та будівництва такого заводу – це не один рік.

Додамо, що раніше Львівська міська рада зверталася до сільської ради Малехова із проханням виділити 6 га землі для стабілізації полігону. Мешканці ж побоюються, що на цій території може вирости новий смітник. Щоби вгамувати пікетувальників, на львівському сміттєзвалищі припинили роботи по підготовці до стабілізації. Ввечері пікетувальники розблокували дорогу.

Згодом мешканці Малехова заявили, що не дозволять підпирати сміття сміттям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *