ОСТАННІ НОВИНИ

Костомельному заводу дали нового директора і два тижні, щоб «відмити» репутацію

Діана Лядик

|

Горе-директор сумнозвісного Жовківського костомельного заводу (ДП «Укрсанветзавод») Михайла Клина понизили у посаді, віддавши його місце бухгалтеру львівської газети «Спортивка». Про це у коментарі Львівському порталу повідомив голова ГО «Комітет екологічного порятунку» Марко Шпікула.

kostomelniy

За його словами, Михайло Клин відтепер обіймає посаду заступника директора заводу.

«Директором призначили головного бухгалтера газети «Спортивка» Колодій Ірина»,- зазначив він.

Також М. Шпікула розповів, що на заводі перед приїздом комісії із Києва навели трішки лад.

«Привели зараз трохи порядок: попідмітали, поскладали кістки, пересипали вапном. Роблять вигляд, що щось ніби робиться…»,- зазначив еколог.

За його словами, найближчим часом ситуація із Костомельним розвиватиметься таким чином:  редставники цього підприємства мають надати документи щодо його діяльності: документи на землю, дозволи на утилізацію небезпечних відходів, договори з постачальниками тощо.

«Зараз завод діяльність не має права проводити, бо там нічого немає. Завод реально не працює. Пічки закриті, газу нема. Вони хочуть на твердопаливному котлі сплювати, але котла нема. Вони зараз збризкують хімією, яка перетворює ті відходи в компост. Накривають його плівкою. Невідомо, на підставі чого підприємство працює, для нього створювались інші підприємства, які не  працюють. Є угоди з фірмами, яких не існує, відмиваються кошти…Сьогодні немає чіткої картини, як відбувається діяльність цього підприємства. Комісія дала два тижні новому директору, яка має дати звіт про діяльність заводу. І за ці 2 тижні комісія має надати своє бачення, рекомендації щодо діяльності заводу», – розповів «Порталу» Марко Шпікула.

Нагадаємо, що скандал довкола Костомельного заводу виник, коли виявилося, що на території  підприємства просто неба гнили тонни тваринних туш. Детальніше тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *