ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівської облради вимагають ввести мораторій щодо підняття тарифів на комуналку

|

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Верховної Ради та Кабміну щодо необґрунтованого підвищення тарифів на газ та інші житлово-комунальні послуги для населення Львівської області. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

У рішення йдеться про те, що підняття тарифів без підвищення мінімальної зарплати та пенсій є необґрунтованими.

Отож, депутати вимагають від Ради та Кабміну встановити з 1 жовтня мораторій на підняття цін і тарифів на газ та житлово-комунальні послуги для населення; встановити прозорий механізм ціноутворення на тарифи; заборонити з 1 жовтня арешт майна боржників за несвоєчасну сплату житлово-комунальних послуг.

«Ситуація з оплатою за спожитий газ та енергоносії доходить до критичного моменту. Борг за оплату не зменшується, а накопичується і зростає. Платоспроможність населення зменшується через невеликі заробітні плати…Підвищення тарифів матиме катастрофічний вплив на рівень та умови життя більшої частини населення. Очевидним є дисбаланс між доходами і життєво необхідними витратами наших громадян», – йдеться у зверненні депутатів Львівської облради.

Отож, депутати просять переглянути встановлені тарифи з метою їхнього вмотивованого зменшення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *