ОСТАННІ НОВИНИ

90 відсотків клієнтів «Львівгазу» погодилися на встановлення будинкових лічильників

|

Решта 10% клієнтів компанії офіційно відмовилися від безкоштовного встановлення будинкових приладів обліку. Відповідно до Кодексу ГРМ, прийнятого держрегулятором, з вересня таких споживачів переведуть на граничні норми споживання газу. Це означає, що вже восени місячний платіж за блакитне паливо у тих, хто проігнорував потребу обліку енергоресурсу, зросте приблизно удвічі., повідомили Львівському порталу у ВЗГ ПАТ «Львівгаз».

lvivgaz

Нацкомісія, яка регулює сферу енергетики та компослуг, зобов’язала ПАТ «Львівгаз» оснастити будинковими приладами понад 1600 багатоквартирних будинків та затвердила відповідні кошти в інвестиційній програмі підприємства. Основним чинником переходу на будинковий облік стало те, що для встановлення відповідних лічильників не потрібно збільшувати тариф на газ. Адже, за розрахунками держрегулятора, вартість будинкових приладів у сім разів дешевша, аніж індивідуальних.

Станом на початок вересня 1900 мешканців з 32 будинків оформили акти з відмовою від будинкових лічильників. Решта – майже 19 000 мешканців з 218 будинків погодилися та встановили загальнобудинкові безкоштовні лічильники.

«Для таких споживачів держава передбачила застосування граничних норм споживання газу. Тобто, при використанні лише газової плити в місяць на людину буде нараховуватися замість 4,4 м.куб. – 9,8 м.куб; при використанні газової плити та водонагрівача замість 14 м. куб. – 23,6 м. куб» – зазначив голова правління ПАТ «Львівгаз» Юрій Войсович.

Нарахування за майже вдвічі збільшеними нормами, які передбачені в Кодексі газорозподільних мереж, здійснюються на підставі акту, в якому фіксується відмова споживача від встановлення лічильника. Він складається представниками газорозподільного підприємства спільно з представниками державного регулятора НКРЕКП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *