ОСТАННІ НОВИНИ

Якість очистки стічних вод на Львівщині бажає кращого

|

У Львівській області у 10 районах якість очистки стічних вод не відповідає нормам. Про це йдеться у “Регіональній  доповіді про стан навколишнього природного середовища у Львівській області в 2015 р», яка була опублікована 12 вересня, передає кореспондент Львівського порталу.

очисні споруди

Так, спостереження та контроль за скидами стічних вод у 2015 році проводилися Державною екологічною інспекцією у Львівській області.

Згідно даних Львівського обласного управління водних ресурсів, у таблиці  наведено скиди стічних вод (у млн. м3 ) з розбивкою по районах.

bez-imeni

Виділено кольором показники, які свідчать про погіршення ситуації з очисткою стічних вод в розрізі районів області.

«Очисні споруди в сільських населених пунктах, як правило, зруйновані і не виконують свого функціонального призначення. Практично всі очисні споруди каналізації збудовані до 1990 року на технологіях, розроблених у 60-70-х роках минулого століття і на даний час вимагають реконструкції, а в окреми населених пунктах – будівництва нових2, – йдеться у звіті.

Також у документі повідомляється, що метою контролю якості очистки стічних вод у 2015 році на 24 підприємствах було проведено 87 контрольних замірів на 36 випусках.

«Виконано 1218 компонентовизначень, за якими встановлено 131 перевищення допустимих нормативів (10,8%)», – йдеться у звіті.

Зокрема, найбільше перевищень зафіксовано для таких забруднюючих речовин:

  • Азот амонійний – 44,83 %; · БСК5 – 42,53 %; · ХСК – 21,84 %;
  • Завислі речовини – 18,39 % замірів.

Якість стічних вод визначалася за такими показниками: завислі речовини, сухий залишок, БСК5, ХСК, СПАР, сульфати, хлориди, азот амонійний, нітрати, нітрити, фосфати, залізо загальне, водневий показник, феноли, нафтопродукти, жири, хром, цинк, мідь, свинець, кадмій, марганець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *