ОСТАННІ НОВИНИ

Поради від МЗС для українців у Македонії

|

Міністерство закордонних справ України випустило рекомендації для громадян України у звʼязку з землетрусом в Македонії, що стався 11 вересня 2016 р. поблизу столиці країни Скоп’є.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МЗС України.

mzs

Громадянам України, які перебувають на території Македонії або планують поїздки до цієї країни найближчим часом, МЗС рекомендує:

– у випадку поштовхів якомога швидше залишити приміщення, не користуючись при цьому ліфтами;

– триматися на безпечній відстані від висотних будівель, не перебувати під лініями електропередачі, деревами, комунікаціями, мостами та шляхопроводами;

– постійно зберігати при собі документи та кошти, мати напоготові найбільш необхідні речі (теплий одяг, ліки, продукти харчування, засоби гігієни тощо), щоб швидко залишити приміщення;

– неухильно дотримуватися вказівок місцевих органів влади, керівників рятувальних служб, працівників рятувальних загонів щодо заходів безпеки в районі стихійного лиха.

У випадку потрапляння у надзвичайні ситуації у зв’язку із зазначеним стихійним лихом, громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Македонії (тел.: +38971882860, ел.пошта: [email protected]) або на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України: +38 044 238 16 57.

Зазначимо, 11 вересня біля столиці Македонії був зафіксований землетрус магнітудою 5.3. Епіцентр землетрусу був розташований за 2 км від Скопʼє на глибині 10 км.

Інформації про жертв та руйнування внаслідок підземних поштовхів не надходило.

Фото: zak-kor.net

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *