ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 200 гектарів землі знищено під завалами відходів

|

Сміттєзвалища у Львівській області працюють без дотримання санітарних норм та становлять небезпеку для навколишнього середовища. Про це йдеться у “Регіональній доповіді про стан навколишнього природного середовища у Львівській області в 2015 р.”, передає кореспондент Львівського порталу.

сміття

Як повідомляється у документі, на території області обліковано 367 сміттєзвалище загальною площею понад 200 га.

«Більшість сміттєзвалищ влаштовані без проектів на їх будівництво і роботу. Переважна більшість сміттєзвалищ працює в режимі перевантаження, тобто з порушенням проектних показників щодо обсягів накопичення відходів», – йдеться у доповіді.

Водночас через відсутність необхідних споруд та механізмів технологія захоронення здійснюється з порушенням нормативних вимог, що в свою чергу призводить до забруднення навколишнього природного середовища.

«Більшість сміттєзвалищ влаштовані без проектів на їх будівництво та позитивних висновків санітарно-епідеміологічної експертизи та висновків державної екологічної експертизи. Наявні сміттєзвалища не виконують функцію природоохоронних споруд з екологічно безпечного захоронення побутових відходів, тому жодне сміттєзвалище не можна повноцінно назвати «полігоном».

Як повідомляється, на багатьох сміттєзвалищах відсутні системи захисту ґрунтових вод, вилучення та знешкодження фільтрату, наявні прояви спалювання та самозаймання відходів, недостатнє перешарування відходів інертними матеріалами.

«Сьогодні в області відсутні сміттєпереробні та сміттєспалювальні заводи. Це призводить до швидкого заповнення наявних сміттєзвалищ, площа яких постійно зростає».

Нагадаємо, що львівське сміття почало їздити до Миколаєва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *