ОСТАННІ НОВИНИ

Доба в зоні АТО: українського бійця поранили біля села Водяне

|

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, один отримав поранення в районі села Водяне. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

mapa-11-09

Ситуація в районі проведення АТО демонструє ознаки певної деескалації і залишається контрольованою. Збройні Сили України утримують позиції на лінії зіткнення, однак бойовики продовжують вдаватися до збройних провокацій здебільшого з легкого озброєння. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Луганський напрямок

Бойовики вчиняли провокації в районі Новозванівки, переважно зі стрілецької зброї, кулеметів, гранатометів та  один раз з зенітної установки. Також ворог випустив одну міну зі 120-мм міномета, що заборонено Мінськими домовленостями. Ще одна провокація відбулася біля Попасної, яка тривала лише одну хвилину.

Усього на Луганському напрямку бойовики 6 разів порушили режим припинення вогню.

Донецький напрямок

Бойовики також один раз відкрили вогонь з важкого озброєння, а саме з 82-мм міномета, поблизу Авдіївки. Решта провокацій з боку бандформувань були з легкого озброєння. Більше половини з них – в районі Авдіївки та три на околицях Горлівки у Новгородьского та Верхньоторецького.

Усього на Донецькому напрямку ворог не дотримувався перемир’я 10 разів.

Маріупольський напрямок

Найбільш обширна географія ворожих провокацій. Бойовики вели турбуючий вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів в районах Гранітного, Водяного, Мар’їнки, Талаківки, Павлополя та Широкиного. Біля останнього бандформування випустили 8 мін з 82-мм міномета у темну пору доби. Усі інші провокації були з легкого озброєння – більша частина з них відбулася після шостої вечора.

Усього на Маріупольському напрямку незаконні збройні формування 14 разів порушили перемир’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *