ОСТАННІ НОВИНИ

Латвійські військові підготували 20 українських іструкторів за стандартами НАТО

|

Понад двадцять українських воїнів отримали сертифікати про завершення курсів базової підготовки інструкторів, які провели військовослужбовці Збройних сил Латвії. Навчання відбувалися упродовж двох тижнів на потужностях 184-го Навчального центру та Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі академії.

2

Слухачі курсів були поділені на невеликі групи, що сприяло більш якісній підготовці. Особливу увагу під час навчань латвійці приділяли методиці пересування на полі бою, веденню вогню, маскуванню тощо. Латвійські військові також навчали українців форм та методів управління підрозділів на сержантських посадах. Курс навчання проходив за стандартами НАТО, то ж українські військовослужбовці після завершення курсу передаватимуть набуті знання та досвід своїм підлеглим.

1  4

«Я впевнений, що ці сержанти сьогодні поповнять лави Збройних Сил України, підвищать боєздатність наших Збройних Сил по захисту нашої держави та якісно виконуватимуть завдання, які стоять перед українською армією» , — зазначив начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук.

5

До 184-го Навчального центру у Старичах, що у Яворівському районі Львівщини, привітати українців з нагоди завершення курсу підготовки прибула делегація Латвійської Республіки на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом в Україні Юрісом Пойкансом та ректором Національної академії оборони Збройних сил Латвії підполковником Георгсом Керлінсом. Під час урочистостей гості зазначили, що підтримка України, яка нині має найбільші виклики з часу здобуття своєї Незалежності, для Латвії є справою честі.

6

«Ви воюєте не лише за цілісність, суверенітет, а й за право жити своїм життям, — зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс. — Латвія робить свій внесок у щастя України, і я вдячний Збройним силам Латвії за підтримку армії України».

3

Упродовж цього року у 184-му Навчальному центрі латвійські військові провели вже чотири курси підготовки українських воїнів. За цей час з-поміж військовослужбовців Збройних Сил України вони підготували близько сотні інструкторів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *