ОСТАННІ НОВИНИ

Військовослужбовцям провели тренінги із надання екстреної медичної допомоги

|

Цими днями працівники Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф навчали медиків Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України надавати медичну допомогу потерпілим у критичних станах. Практикувались у наданні медичної допомоги і військовослужбовці. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

ekstrenna-medichna-dopomoga-viyskovi1

Під час дводенних тренінгів лікарі-інструктори навчали надавати медичну допомогу при невідкладних станах, а також основ тактичної медицини під час виникнення екстремальних ситуацій. Також фельдшери та санітарні інструктори вчилися правильно транспортувати поранених.

ekstrenna-medichna-dopomoga-viyskovi2

У навчально-тренувальному відділі учасники тренінгу, зокрема, відпрацьовували основні навики постановки катетера, зупинки кровотечі, техніки та правил накладання джгутів, медичної допомоги при травмах, техніки використання бандажів та пов’язок, правила транспортування, проведення базової серцево-легеневої реанімації з використанням автоматичного зовнішнього дефібрилятора, тощо.

Для відпрацювання практичних навичок курсантам надали манекени, муляжі та необхідний матеріал: бинти, стерильні марлеві серветки, джгути, шини.

ekstrenna-medichna-dopomoga-viyskovi

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *