ОСТАННІ НОВИНИ

Вчора під Мар’їнкою загинув один український військовий

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 2 – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли під Мар’їнкою внаслідок ворожого обстрілу. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

mapa-9-09

Луганський напрямок

Бойові дії традиційно велися лише у Попаснянському районі. Здебільшого окупанти порушували режим тиші у темну пору доби. Зазначимо, що 2 найпізніших обстріли були снайперськими.

Донецький напрямок

Противник відкривав вогонь по наших позиціях під Горлівкою: одразу в трьох місцях – Зайцевому, Новогордському, Верхньоторецькому, а також авдіївській промзоні. Майже всі провокації з боку НЗФ відбилися у другій половині доби. Їхня тривалість – від 10 хвилин до 1 години. Важке озброєння не застосовувалося.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів, зокрема 1 снайперський.

Маріупольський напрямок

Найбільш неспокійною обстановка залишається саме тут. Особливо активні окупанти на ділянці фронту Водяне – Широкине. Вперше з дня оголошення перемир’я, тобто за 8 днів окупанти застосували ствольну артилерію калібру 122 мм. Також на цих рубежах відбулася низка мінометних обстрілів (по наших позиціях було випущено близько 60 мін).

Зазначимо, що важке озброєння з боку НЗФ застосовувалося і вдень, і вночі.

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, ще одна «гаряча точка» – це Мар’їнка, де окупанти також неодноразово відкривали вогонь в бік позицій ЗСУ між 18 та 22 годиною.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 11 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Вчора в районі проведення АТО відбулося 8 польотів ворожих БПЛА на всіх напрямках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *