ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсман в Раді «послав» свого віце-прем’єра через відмову звітувати про терикон на Львівщині

|

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман настільки обурився відмовою віце-прем’єра Геннадія Зубка звітувати перед депутатами Верховної Ради щодо загорання терикону на Львівщині, що в емоціях послав підлеглого на «три букви». Під час прямої трансляції інциденту виразно чути перепалку між главою Кабміну та віце-прем`єром.

groysman

Як повідомляє УП, під час традиційної для п’ятниці години запитань до уряду позафракційний депутат Олег Мусій запитав у прем’єра, чому не вирішена ситуація навколо пожежі терикону під Львовом, зазначивши, що профільні міністри та віце-прем’єр Зубко надсилають йому відписки.

Після цього Гройсман попросив Зубка дати відповідь депутату, чому пожежу на териконі досі не загасили. Віце-прем’єр відмовився включати мікрофон, а звертаючись до самого Гройсмана сказав, що розбиратися з ситуацією на Львівщині «дав доручення ДСНС». «Я тут при чем?», – кинув Зубко.

На що прем’єр теж виключив мікрофон, перейшов на російську і сказав: «А дальше что?..Ты еще раз так скажешь, я тебя выгоню на *** отсюда… Ты понял?..».

Пізніше віце-прем’єр Геннадій Зубко пояснив свої слова прем’єру в урядовій ложі парламенту надлишковою емоційністю.

«Я думаю, це надлишкова емоційність, яка не повинна була мати місце в урядовій ложі», – заявив віце-прем’єр.

При цьому він відмовився коментувати слова Гройсмана. Зубко розповів, що після засідання в Раді поговорив із Гройсманом щодо ситуації довкола терикону на Львівщині.

Говорячи про проблему терикону, Зубко зазначив, що горіння там виникло ще у 2015 році. За той час пожежникам вдалося значно зменшити площу гасіння, однак із липня цього року роботи було припинено через заборгованість «Львівської вугільної компанії». Саме їй належить терикон.

Наразі, за словами Зубка, ситуація вирішується, він пообіцяв доповісти з цього приводу на одному із засідань уряду та подякував народному депутату Олегу Мусію, який підняв це питання.

Фото: golos-narodu.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *