ОСТАННІ НОВИНИ

У неділю Львівська філармонія відкриє 22 концертний сезон

|

У неділю, 18 вересня, у Концертному залі ім. С. Людкевича Львівської філармонії відкриє 22 концертний сезон Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» під керівництвом головного диригента та художнього керівника, народного артиста України Сергія Бурка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

філармонія

До цьогорічного відкриття оркестр «Віртуози Львова» представить новий проект: Бетховен марафон-концерт за участю зіркових солістів з відомої європейської музичної академії.

Цей вечір поєднає надзвичайно яскраві та доволі складні твори Бетховена, зокрема, Концерт для скрипки та Потрійний концерт для скрипки, віолончелі та фортепіано. Солісти – вихованці Інтернаціональної музичної академії Ієгуді Менухіна: Олег Каськів (скрипка, Швейцарія-Україна), Пабло де Наверан (віолончель, Іспанія), Філіп Деманґет (фортепіано, Франція).

За словами Сергія Бурка, програма цього марафон-концерту визріла під час концертів з Олегом Каськівим у межах гастрольного турне оркестру у Швейцарії. Саме тоді з’явилася думка представити Бетховен-марафон  у Львові.

Програма концерту неординарна – вона буде своєрідним марафоном не лише для поціновувачів Бетховена, але й для скрипаля Олега Каськіва, лауреата багатьох міжнародних конкурсів, талановитого музиканта, ім’я якого щораз більше здобуває популярність у Європі. Власники колекцій музичних інструментів надають йому право виступати на інструментах знаменитих майстрів: Антоніо Страдіварі, Андреа Гварнері та Ніколо Аматі, концертувати та записувати CD.

Скрипаль буде солістом у двох концертах Бетховена: Концерті для скрипки з оркестром та Потрійному концерті для скрипки, віолончелі та фортепіано разом з своїми колегами – іспанським віолончелістом Пабло де Навераном та французьким піаністом Філіпом Деманґетом.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *