ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина – один з найуспішніших регіонів країни, - радник Представництва ЄС в Україні

|

Радник з політичних питань Представництва Європейського Союзу в Україні Мортен Нонбое заявив, що Львівщина є одним з найуспішніших регіонів України. Про це Львівському порталу повідомили у  прес-службі Львівської ОДА.

1

Власне, нині відбулася зустріч голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки із радником з політичних питань Представництва Європейського Союзу в Україні Мортеном Нонбое.

“Нам важливо, аби у країнах ЄС отримували повну та об’єктивну інформацію про Україну, – зазначив очільник області. – Ми прагнемо бути прикладом для інших регіонів держави щодо запровадження стандартів ЄС та здійсненні реформ. Тому для нас також надзвичайно важливо, аби країни ЄС підтримували нас словом і ділом”.

У рамках першого візиту Мортена Нонбое на Львівщину голова ОДА також подякував європейській спільноті за підтримку України, зокрема за проект підтримки децентралізації, який фінансує ЄС, та закцентував на важливості дотримання Мінських домовленостей саме у Нормандському форматі.

Зі свого боку Мортен Нонбое наголосив, що у Європі й надалі підтримують Україну та прихильно ставляться до здійснення на її території реформ, а також активно обговорюють питання безвізу.

“Нас цікавлять політичні процеси не лише на загальнонаціональному рівні, а й зокрема на регіональному, – зазначив радник з політичних питань Представництва Європейського Союзу в Україні. – На сьогодні Львівщина є одним із найуспішніших та найстабільніших регіонів України, тому моє зацікавлення викликає процес здійснення реформ, передусім – реформи децентралізації та ситуація із ОТГ”.

За словами Олега Синютки, реформа децентралізації на сьогодні є однією із пріоритетних для регіону. “Львівщина була у трійці лідерів, де сформували найбільше об’єднаних територіальних громад в Україні. На сьогодні згідно з проектом пропонують 85 ОТГ. А за результатами обговорень із місцевим населенням, які проводять щомісяця, сподіваємось, буде близько 90”, – повідомив очільник Львівщини.

Під час зустрічі сторони обговорили і здійснення реформи декомунізації та становища внутрішньо переміщених осіб.

“На Львівщині сьогодні є 11 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Вважаю, що справедливим було б спрямувати частину фінансової допомоги, що виділяє ЄС для таких осіб, саме у наш регіон”, – резюмував керівник області.

Фото: bigukraine.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *