ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський історик отримав міжнародну нагороду

|

Український професор Ярослав Грицак став лауреатом міжнародної нагороди імені Станіслава Вінценза. Нагорода імені автора концепції регіональних малих вітчизн вручається за досягнення в популяризації культури регіону Центрально-Східної Європи. Про це пише видання Збруч, передає Львівський портал.

Ярослав Грицак

Нагороду традиційно вручають під час Економічного Форуму в Криниці, що цього року пройшов під гаслом «Європа в обличчі викликів — з’єднані чи поділені?» — від імені Ради міста Кракова. Боґуслав Косьмідер, нинішній голова Ради міста Кракова, оголосивши цьогорічного номінанта, назвав Ярослава Грицака «символом польсько-українського поєднання».

Довідка

Ярослав Грицак – український історик, професор і керівник кафедри історії України Українського Католицького Університету у Львові, колишній директор Інституту наукових досліджень Львівського університету та також професор Центрально-Європейського Університету в Будапешті. Окрім того, він є членом наукового комітету Collegium Artium у Варшаві, а також головним редактором наукового журналу «Україна Модерна». Ярослав Грицак є автором понад чотирьохсот публікацій, присвячених історії сучасної ідентичності Центрально-Східної Європи. В 2009 році його відзначено відзнакою Міністра закордонних справ РП «Bene merito», за діяльність в справі польсько-українського поєднання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *