ОСТАННІ НОВИНИ

Василь Вовкун: «Україна вимагає української пісні, а світ – чекає її»

|

Український режисер, сценарист, культуролог, співзасновник проекту «Українська пісня»  Василь Вовкун про потребу у створенні таких проектів, як «Українська пісня».

вовчун1

«Кожна 20 пісня, що лунає в радіо ефірі, звучить українською мовою, а кожна друга – російською. І це після того, як ми пройшли три революції.

Сьогодні робити такий проект непросто, тому що лжепатріотизму багато, а коли стикаєшся з потребою у підтримці, то таких не багато. Ми хочемо насамперед створити якісний, сучасний, музичний проект. Ми хочемо повністю відірватись від тої матки, яка називається «Руський Мир». Ми хочемо показати, що український продукт є в форматі і він існує. Ми будемо розкручувати молодих виконавців, які надзвичайно різні, цікаві і сучасні.

Ми можемо казати, що Україна вимагає української пісні, а світ чекає її. В світі чекають чогось українського, щоб після Революції Гідності її чули і підтримували. Тому треба підніматися зі стану меншовартості до наступальності. Ми маємо розуміти, що світ існує в двох вимірах: культура, яка наступає і культура, яка захищається.

Зараз в Україні є кілька музичних телепроектів, але на них більше англійської чи російської музики ніж української. Раніше було кілька українських фестивалів, але де вони сьогодні…

Зараз ми створює «Українську пісню», яка має продовжити своє існування. Ми переконані, що з таким потужним підходом ми вже на ступний рік вийдемо на рівень україномовного Євробачення».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *