ОСТАННІ НОВИНИ

Президент анонсував голосування а-ля «ширкою»

|

Президент Петро Порошенко закликав ставитися спокійно до голосувань у парламенті, коли президентські чи урядові ініціативи підтримують опозиційні сили. Про це сказав президент Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді.

порошенко

«На початку року ми отримали дуже важливий для парламентсько-президентської демократії досвід подолання парламентсько-урядової кризи. Ми створили коаліцію, обрали новий уряд і при цьому слід навчитися спокійно і без драми сприймати ситуативні голосування в парламенті, коли президентські чи урядові ініціативи підтримують різні фракції опозиції чи позафракційні групи», – сказав він.

«Це ж не трагедія. Це навпаки, позитив, коли важливі для країни рішення спираються на підтримку часом навіть конституційної більшості», – додав Порошенко.

Як відомо, у 2016 році було кілька важливих голосувань президентських ініціатив, які були підтримані не коаліційними силами.

Зокрема, під час призначення прем’єром Володимира Гройсмана лише 206 депутатів від фракцій “Блок Петра Порошенка” і “Народний фронт” проголосували за призначення Володимира Гройсмана.

Водночас, 12 голосів дали позафракційні депутати, 23 – депутати групи “Відродження”, ще 16 – депутати групи «Воля народу».

Також під час голосування за президентську судову реформу 2 червня і «Відродження», і «Воля народу», і «Опозиційний блок» проголосували майже повними складами.

УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *