ОСТАННІ НОВИНИ

Найкращі професіонали з усієї країни готують у Львові масштабний телепроект «Українська пісня»

Соломія Григор'єва, Львівський портал

|

Вже цього тижня, 9-10 вересня, у Львові  відбудеться масштабний Національний телепроект «Українська пісня». Цей проект організовують вперше, проте він має доволі потужну мету: пошук та промоція україномовної музики різних жанрів як в Україні, так і поза її межами. Про це на прес-конференції розповіли автори проекту, передає кореспондент Львівського порталу.

українська пісня

Співзасновник проекту «Українська пісня» Тарас Курчик, розповів, що цей проект підтримує чимало країн світу і будуть транслювати його в своїх ефірах.

«Україна вимагає української пісні. Ідея цього проекту виникла близько року тому, хоча переконаний, що в кожного з нас ці думки вже довгий час були в голові. Все ж ми вирішили започаткувати цей проект, який буде охоплювати не лише Україну, але й багато країн світу: Канада, США, Бразилія, Аргентина, Італія, Португалія, Литва… Це ті країни, які мають україномовне телебачення та радіо, тому вони є нашими партнерами. Як тільки цей проект вийде в Україні, він паралельно буде транслюватися у цих державах», – сказав Тарас Курчик.

Ще один співзасновник проекту Василь Вовкун розповів, що над створення якісного продукту працює дуже потужна команда з найкращими професіоналами.

«Технічно наша подія оснащена за всіма європейськими стандартами. Тільки площа відеоекранів становить 260 квадратів! Фантастичну графіку створює людина, яка має величезний досвід. Нас зніматиме величезна компанія з досвідом у багатьох телепроектах. Ми переконані, що з таким потужним підходом ми вийдемо на рівень україномовного Євробачення.

Сьогодні в Палаці Спорту почалось монтування звуку, світла. Цей Палац перетвориться у зовсім інше атмосферне середовище. Це дуже велика робота, але її виконують різні команди як зі Львова, так і з Києва. Були зібрані кращі професіонали, для того, щоб видати професійний національний продукт, який називається «Українська пісня», – розповів співзасновник проекту.

українська пісня1

«Українська пісня» зацікавила дуже багатьох музикантів з усієї України. Всього було подано близько 500 заявок, з яких експертна рада визначила 20 найкращих, що безпосередньо будуть учасниками проекту. Також в «Українській пісні» візьмуть участь 7 зіркових гостей. Однією з них американська і українська співачка Брія Блессінг, яка вважає, що цей проект має дуже потрібну ціль.

«Я можу сказати з власного досвіду, що в світі є велике бажання почути українські пісні. Минулого року, я робила тур в США і Канаді і до мене підходили люди, які не мають українського коріння та дякували за виконання українських пісень. В світі є місце для української культури», – запевнила співачка.

Віктор Янцо, лідер відомого гурту «ROCK-H», який також є зірковим учасником «Української пісні» виділив те, що проект не ставить жодних обмежень щодо формату і це дуже правильно.

«Цей проект є дуже гарним тим, що він себе абсолютно не обмежує жодним форматом. Я знаю, про що говорю, бо нашому гурту часто кажуть на радіостанція чи на каналах, що наші пісні – не формат. Тому я дякую організаторам цього проекту, що вони перш за все шукають якісну музику, якісну пісню», – сказав Віктор Янцо.

Додамо, що телепроект «Українська пісня» хоче пропагувати сучасну, якісну, модну українську пісню та українських виконавців. Всі вони будуть залучені як мінімум у три концерти по Україні впродовж року. Автори проекту думаю, що вже за рік музиканти з інших країн також почнуть долучатись до участі в «Українській пісні», що нести українську музику по всьому світу.

Фото і відео: www.uapisnya.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *