ОСТАННІ НОВИНИ

Бій за Грибовицьке сміттєзвалище. Мешканці сіл категорично проти завезення нового сміття на полігон

|

Мешканці Великих Грибовичів, Малехова та Дублян налаштовані рішуче і категорично проти звезення на Грибовицьке сміттєзвалище нового сміття. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила мешканка села Малехів Галина Денько.

1

Власне, нині на території Грибовицького сміттєзвалища проходила зустріч мешканців і представників львівської влади.

Як пояснила Галина Денько, у громадськості вимоги все ті ж: люди проти стабілізації сміттєзвалища новим сміттям.

«Насамперед ми вимагаємо, щоби Львівська міська рада офіційно закрила сміттєзвалище. Окрім цього, ми незгідні із проектом, який пропонує міськрада, він не відповідає державним будівельним нормам. Підпирання полігону сміттєвими тюками є порушенням усіх стандартів. Цей проект помилковий від початку до кінця, це просто якась ахінея, яку громадськості пропонують проковтнути. Тобто, ми не дозволимо нічого робити до тих пір, поки не буде належного проекту, який буде погодять із громадою», – пояснила Галина Денько.

2

Також вона додала, що наразі мешканці не збираються знову перекривати дорогу, бо на сміттєзвалищі зупинили роботи.  «Пані Маруняк пояснювала нам, що вони просто роблять укріплення дамби. Ми ж дійшли висновку, що це був котлован для нового сміття. Втім, зараз там все зупинили…», – зауважила жінка.

Водночас Галина Денько наголосила, що Львівська міська рада не має ніяких дозволів від громади і  їхній проект рекультивації – абсолютний фейк. «Якщо взяти державні стандарти, то там нема поняття «сміттєвий камінь», це собі придумала міська рада. І взагалі, не буває рекультивації оцим сміттєвим каменем, вона може проводитися лише землею. До того ж, як стверджують експерти, оті тюки можна ставити лише в три шари, а міська рада планує робити аж тринадцять. Окрім цього, їх не можна класти на сміття, бо воно сунеться.Нам архітектори сказали, якщо ми поставимо цей камінь на сміття, то за кілька місяців він розбухне і з’їде, і матимемо ще гіршу катастрофу», – зазначила мешканка Малехова.

4

Відтак вона сказала, що мешканці сіл прийняли рішення скликати сесії трьох рад.

«Винесемо одностайне рішення: поки не буде нормального проекту, ні про які роботи не може бути мова», – наголосила Галина Денько.

1

Фото: Ігор Муравський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *