ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вирішують, хто доглядатиме за майданчиками після ліквідації ЖЕКів

|

Представники міської влади спільно з депутатами в рамках круглого столу обговорили питання утримання майданчиків у місті після ліквідації ЛКП. Упродовж зустрічі присутні напрацювали низку пропозицій для подальшого втілення в життя. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

жек

Станом на зараз, балансоутримувачем дитячих та маленьких спортивних майданчиків на території Львова є ЖЕКи. Однак, після набрання чинності Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», ці установи ліквідують. Відтак, постало питання – яким чином досягти ефективного управління майданчиками та не залишити їх без догляду?

Однією із пропозицій, яка пролунала під час круглого столу, стало визначення балансоутримувачем районних адміністрацій, які в подальшому укладатимуть відповідні угоди про технагляд з підрядними приватними компаніями – за закордонним зразком.

Як додали представники районних адміністрацій, обслуговування майданчиків – це додаткове неоплачуване навантаження на ЛКП, адже мешканці не платять ні за прибирання, ні за завіз піску, ні за дрібний ремонт, – це все відбувається коштом адміністрації. Таким чином, ще однією пропозицією, напрацьованою під час круглого столу, стало виділення додаткової суми коштів для кожної РА. Однак, аби виділити ці кошти, необхідно провести попередні розрахунки, врахувавши площу майданчиків, їхню кількість у межах певного району тощо, та розробити відповідну Програму, яку опісля розглядатимуть на пленарному засіданні сесії міськради.

Невирішеним наразі є питання великих спортивних майданчиків, які поки залишаються в утримуванні ЛКП «Спортресурс».

Фото: www.ednist.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *