ОСТАННІ НОВИНИ

Нині в Європарламенті розглянуть питання безвізового режиму для України

|

У понеділок у комітеті Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ пройдуть другі слухання щодо скасування візових вимог для українських громадян. Про це повідомляє Укрінформ.

безвіз

Доповідь з цього питання представить болгарський європарламентарій Марія Габріел.

Водночас, на цьому засіданні голосування за доповідь про безвіз для України не заплановано. За процедурою, воно має пройти під час третього розгляду питання, що може відбутися наприкінці вересня.

Доповідь Габріел містить проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги.

У першому пункті документу пропонується ухвалити позицію Європарламенту, виходячи із пропозицій Єврокомісії.

У пояснювальній записці доповідач нагадує, що пропозиції Єврокомісії полягають у внесенні доповнення до регламенту ЄС № 539/2001 та перенесення України до додатку ІІ, який містить перелік третіх країн, для громадян яких виключаються вимога отримати візу для перетину зовнішніх кордонів країн-членів.

«Скасування віз для українських громадян, які є власниками біометричних паспортів, ознаменує конкретне досягнення, що витікає від взаємних прагнень, а також від відданості, продемонстрованої українцями заради миру, стабільності та курсу європейських реформ країни», – наголошується у проекті д У пояснювальній записці до проекту законодавчої резолюції також наголошується, що голосування Європарламентом на підтримку пропозицій Єврокомісії підтвердить принцип, що кожна країна, яка виконала критерії, може отримати візову лібералізацію.

Окрім цього у документі відзначається, що скасування візового режиму для України стане підтвердженням послідовності європейського курсу, в основі якого лежать фундаментальні принципи верховенства права і міжнародного права, включаючи обставин нелегальної анексії АР Крим і Севастополя Росією.

Фото: tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *