ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО може дати Україні летальну оборонну зброю, щоби зупинити Росію, - екс-генсек

|

Якщо Росія не виконуватиме мінські угоди і продовжить дестабілізувати Донбас, Захід і НАТО можуть надати Україні летальну оборонну зброю. Про це заявив генсек НАТО в 2009-2014 роках, а нині радник президента Петра Порошенка Андерс Фог Расмуссен, передає УП.

летальна оборонна зброя

“Україна не є членом НАТО, і тому у Альянсу немає зобов’язань з безпеки перед Україною. Однак якщо Росія не буде виконувати мінські угоди, якщо продовжить дестабілізувати східну Україну, я думаю, що прийде час для Заходу і для НАТО надати Україні летальну оборонну зброю” , – сказав він в інтерв’ю “Апострофу”.

Расмуссен зазначив, що “українські військові вже виконали блискучу роботу”, але у Росії дуже сильна військова машина і десятки тисяч військових дислокуються на кордоні з Україною.

“Тому якщо Росія вирішить, то, звичайно, вона може вторгнутися в Україну. Я не думаю, що вони це зроблять, але вони на це здатні, і це якраз та причина, з якої, на мою думку, Захід повинен розглядати можливість надання летальної оборонної зброї Україні”, – сказав він.

Водночас екс-генсек НАТО вважає, що президент РФ Володимир Путін може досягти своїх політичних цілей без відкритого вторгнення в Україну.

“Для цього він використовує гібридну війну, “зелених чоловічків”, кампанії з дезінформації, створює заморожений конфлікт на сході України. Він сподівається зробити Україну слабкою і залежною від Кремля. Це його мета”, – сказав Расмуссен.

Він також висловив думку, що Америка повинна бути більше залучена до пошуку вирішення проблеми на сході України.

“Я не бачу ніяких протиріч між нормандським форматом і залученням Сполучених Штатів”, – підкреслив екс-генсек НАТО.

Фото: meest-online.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *