ОСТАННІ НОВИНИ

Міська влада дозволила забудувати подвір'я школи №72. Батьки – проти

|

У Львові подвір’я школи №72 перетворюють на будівельний майданчик. Щороку цю територію використовували для урочистих заходів та занять фізкультурою. Відтак, батьки й учителі обурюються та вимагають від місцевої влади зупинити незаконні роботи на шкільній території. Про це йдеться у сюжеті ZIKу.

125

Ще кілька днів тому екскаватори й грейдери зламали шкільний паркан і зрізали майже всі дерева на подвір’ї. Тож тепер, коли почався новий навчальний рік, дітям небезпечно перебувати у дворі школи без нагляду дорослих. Адже через розчищення території для будівництва біля подвір’я утворилася вирва.

«Ми знаємо, що на цей майданчик вже давно було чимало охочих. Ми чули навіть таке, що тут хотіли зводити будинок. Але зараз неподалік будують ринок, тому, можливо, цю територію будуть намагатися забрати під базар», – розповів батько школяра Олег Будзин.

У тому, що в дітей відбирають подвір’я зі спортивним майданчиком, батьки учнів і місцеві депутати звинувачують міського голову Андрія Садового. Натомість у місцевій райадміністрації переконують, що на проведення усіх робіт є відповідні документи.

«На початок будівельних робіт є декларація, видана 2016 року. Також є договір оренди землі до 2025 року», – прокоментував начальник відділу комунального господарства Сихівської РДА Львова Віктор Західний.

Якщо школі не повернуть захоплену землю, батьки обіцяють перекривати дорогу, а учителі – проводити уроки фізкультури та урочисті заходи під стінами Ратуші.

Як відомо Львівська міська рада та мер Андрій Садовий особисто стали на заваді забудови подвір’я школи №91 на Варшавській – Сосновій. Виходить, що одним будувати можна, а іншим строго заборонено. Сам забудовник заявив, що такі дії спровоковані не проблемою шкільного подвір’я, а тим, що компанія відмовилася давати хабарі чи «відкати». Протистояння забудовника та мерії триває досі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *