Державне медстрахування в Україні може з’явитися у 2017 році, - МОЗ

|

В Україні з 2017 року може запрацювати система державного медичного страхування, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк. Про це пише Радіо Свобода, передає Львівський портал.

медичне страхування

«Уже з 2017 року почнемо на практиці розгортати систему державного медичного страхування, коли гроші в Україні будуть іти за пацієнтами, а не за ліжком або будівлею», – сказав він.

За словами Ковтонюка, МОЗ найближчим часом планує представити план запровадження системи державного медичного страхування. «Цей план дуже громіздкий. Він передбачає серйозні зміни нормативної бази, зокрема законів, ухвалення постанов Кабміну», – сказав заступник міністра.

Павло Ковтонюк висловив сподівання на плідну співпрацю з профільним комітетом Верховної Ради і на спільну розробку змін до законодавства.

«У профільного комітету є напрацьовані законопроекти. З деякими із них ми погоджуємося і бачимо можливість для співпраці. Головне, що з комітетом ми єдині в необхідності впровадження системи державного медичного страхування», – сказав він.

Як раніше 2 вересня повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, один із її новопризначених заступників, Павло Ковтонюк на посаді заступника голови МОЗ займатиметься питаннями реформи галузі.

Наприкінці грудня 2014 року, презентуючи програму дій уряду, тодішній прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що в Україні буде запроваджене медичне страхування. Однак про терміни, в які це планують здійснити, він тоді не сказав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *