ОСТАННІ НОВИНИ

Американці допомогли відремонтувати школу на Львівщині

|

У Старичівському військовому гарнізоні школярі зустріли перше вересня у відремонтованій школі. Майже 300 тис. доларів США витратили на ремонт Старичівської школи американські військові. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

За сім місяців поточного року зроблено чимало – утеплено та пофарбовано фасад будівлі, замінено старі вікна, відремонтовано місця загального користування та освітлення. До капітального ремонту будівлі освітнього закладу долучилася й місцева влада – бюджетним коштом проведено ремонт даху школи.

Сьогодні у школі навчається понад 300 учнів. Половина з них – це діти військовослужбовців, які проходять службу у 184-ому Навчальному центрі та Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Як зазначила директорка школи Наталя Косик, тепер дітям буде набагато комфортніше, адже взимку їм доводилося сидіти на уроках у куртках: «Радію, що про ці проблеми вже можна забути. Також наші американські партнери подбали й про те, аби учні з особливими потребами могли навчатися разом зі своїми однолітками – для цього обладнали пандуси. Є в нас такий хлопчина і йому доводилося вчитися вдома, але це вже в минулому – відтепер відсутні усілякі перепони для того аби він вчився з усіма разом».

У свою чергу начальник відділу двостороннього співробітництва посольства США в Україні майор Браян Вінтслер зазначив, що він ніколи не думав про те, що доведеться займатися будівельними роботами та ще й – у цивільній сфері.

«Я професійний військовий, однак так склалося, що був задіяний в таких проектах. З кожним роком все більше і більше розумів, що допомога цивільному населенню є дуже важливою справою. Особливо у тих країнах, з яким у нас партнерські відносини. Тут, в цьому населеному пункті, це вже другий наш проект – не так давно було відновлено інфраструктуру місцевого дитячого садочка», – зазначив він.

Він також запевнив, що США й надалі ґрунтовно підтримуватиме Україну в усіх сферах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *