Київський суд дозволив затримати одіозного міністра оборони Росії

|

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної військової прокуратури України і дав дозвіл на затримання міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойги, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 258-5, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 437, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України, для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляється  у відповідному рішенні суду від 26 серпня 2016 року.

1

Як йдеться в ухвалі суду, 8 серпня Шойзі надіслали повідомлення про підозру разом з повісткою щодо необхідності з’явитися 22 серпня до органу досудового розслідування для його допиту. Їх було направлено міжнародною експрес доставкою DHL, через Міністерство оборони Російської Федерації, за місцем проходження військової служби останнього.

Відтак вже 15 серпня з компанії DHL отримано підтвердження про вручення підозрюваному повідомлення та повістки. Однак, як повідомляється у документі, останній на виклик не з’явився.

Водночас у рішенні зазначається, що місце перебування підозрюваного Шойги наразі невідоме, а тому він із 22 серпня він оголошений у розшук.

В ухвалі суду також наголошується, що затриманий не пізніше 36 годин після затримання повинен бути звільнений або доставлений до слідчого судді чи суду, який постановив ухвалу про дозвіл на затримання. Свою чинність рішення втратить 26 лютого 2017 року, якщо підозрюваного не затримають.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *