ОСТАННІ НОВИНИ

Галицька вишивка подорожує Дніпропетровщиною

|

У Дніпропетровській області 1 вересня відбудеться презентація виставки «Дивосвіт галицької вишивки». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

галицька вишивка

Відвідувачі Музею історії у місті Кам’янське матимуть змогу на власні очі побачити красу і неповторність галицької вишивки. Представлені експонати належать фондам Червоноградської філії Львівського музею історії релігії.

«На виставці представлять вишиті сорочки, рушники, рушнички Західної України кінця ХІХ століття – 20-30-их років. Загалом вона налічуватиме 37 експонатів із фондів Червоноградської філії Львівського музею історії релігії. Ці речі створенні руками наших дідів-прадідів і тому заслуговують на шанування, милування та повагу», – розповідає директор департаменту Христина Береговська.

Зазначимо, що українська вишиванка славиться різноманіттям орнаментів і досконалістю технічного виконання. Відтак, відвідувачі Музею історії у м. Кам’янське матимуть змогу ознайомитись із різноманітними техніками: хрестика, мережки, гладі, зубцювання, петлевим та рушниковим швами. Більшість із представлених рушників вишиті на домотканому полотні.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *