ОСТАННІ НОВИНИ

Друга спроба запустити систему е-декларування знову закінчилася провалом?

|

Після запуску без сертифікації безпеки і двотижневого доопрацювання система електронного декларування нарешті офіційно запустилася опівночі 1 вересня. Наразі вона не дає можливості подавати декларації. Про це Львівському порталу повідомив Ain.ua.

е-декларація

Так, для цього в систему довелося внести ряд змін і виправлень , які , зокрема , торкнулися взаємодії системи е – декларування з бібліотеками електронних ключів . Всі подані з 15 серпня декларації необхідно буде подавати заново .

Тепер, теоретично, увійти в систему , маючи електронний цифровий підпис , видану державної фіскальною службою , може будь-який громадянин України . Але, як інформує видання далі не вдалося пройти стадії завантаження електронного цифрового підпису. Відтак після авторизації відображається порожня сторінка.

Відповідно до закону про протидію корупції , в 2016 році розширені електронні декларації повинні будуть подати чиновники , що займають відповідальне та особливо відповідальне становище .

Серед них президент і прем’єр-міністр з радниками і помічниками , члени Кабміну , заступники міністрів , члени Нацкомісій і АМКУ , голови фонду держмайна і НБУ і їх заступники , народні депутати, держчиновники категорії « А » або « Б » , судді , прокурори і слідчі , керівники , заступники керівників держорганів , юрисдикція яких поширюється на всю територію України , військові посадові особи вищого офіцерського складу . Поки пошук по їх деклараціям не показує  жодних результатів .

Фото: dt.uа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *