ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість українців хоче виїхати за кордон, - опитування

Діана Лядик

|

Дві третини українців хотіли б виїхати за кордон. Третина з них не мають такої можливості. Про це свідчать дані опитування, проведеного маркетинговою компанією TNS в липні.

українці за кордоном

Кількість українців, які б хотіли виїхати за кордон, за останні два роки збільшилася більш ніж в півтора рази – з 42% до 65%.

«65% респондентів вказали, що готові виїхати з країни, з них – третина респондентів не мають можливості виїхати, 8% хотіли б виїхати тимчасово, поки ситуація не стабілізується, а 20% хотіли б виїхати за кордон на постійне місце проживання», – зазначається в релізі компанії.

За даними опитування, частка бажаючих виїхати на постійне місце проживання за кордон збільшилася в порівнянні з серпнем 2014 року вдвічі, тоді як частка опитаних, які хотіли б покинути країну, але не мають такої можливості, зросла на 14 процентів.

Найчастіше готові до переїзду на постійне місце проживання за кордон чоловіки – 24%.

Українців західних областей, готових тимчасово виїхати з України, – 14%, а не замислювалися над цим питанням 12% жителів західного регіону, додає маркетингове агентство.

TNS відзначає, що лише 20% молоді не мають намірів залишати країну, тоді як серед представників старшої вікової категорії таких 34%.

TNS – велика міжнародна компанія маркетингових досліджень зі штаб-квартирою в Лондоні. Онлайн-опитування було проведене в період з 16 по 21 липня 2016 року серед жителів всієї України (крім АР Крим) у віці від 18 до 55 років. Вибірка склала 1000 респондентів, інформує агентство.

Фото: tyachivnews.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *