ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні з'явився мобільний додаток контролю якості ліків

|

Програма для контролю за якістю ліків тепер є в Україні. Її створили, щоби запобігти підробці медичних препаратів. Про це повідомляє «5 канал».

ліки

Найчастіше шахраї наживаються на пігулках від головного болю, знеболювальних, вітамінах та гормональних препаратах, підсумовують розробники програми. Схожий проект діє у Сполучених Штатах Америки. Ним користуються понад шість мільйонів людей.

Засновник проекту Наталія Гуран стверджує: від споживання фальшивих ліків щороку у світі помирають 700 тисяч людей. Одна з найнебезпечніших хвороб в Україні – туберкульоз. У більшості летальних випадків винні саме неякісні пігулки. Це і стало основною мотивацією для створення стартапу.

Наталія Гуран демонструє, як правильно користуватися мобільним додатком за контролем ліків. Спочатку вводимо реєстраційний номер одного з препаратів.

Програма видає, що реєстраційне посвідчення дійсне, але є заборонені серії. Людина має перевірити, що щойно придбана серія не є заборонена. Вона на упаковці переглядає серію і звіряє, чи вона якісна, чи заборонена.

У додатку програми можна переглянути всі копії розпоряджень Держслужби з лікарських препаратів щодо тимчасової або постійної заборони. Мобільний додаток діє за допомогою реєстру Міністерства охорони здоров’я. Нині у програмі зареєстровано майже 13 тисяч лікарських засобів.

Утім, більшість містян про такий мобільний додаток знають мало.

База мобільного додатку “Ліки контроль” поповнюється двічі на добу. У планах розробників залучити у базу якнайбільше державних реєстрів за допомогою Міністерства охорони здоров’я.

Фото: putivochka.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *