ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія і перевізники так ні про що і не домовились

|

Сьогодні, 31 серпня, у Львівській міській раді відбулася чергова зустріч з перевізниками, водіями, громадськими активістами щодо ситуації, яка склалася з перевезеннями у Львові. Зустріч не принесла щодних результатів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Льівської міської ради.

маршрутки

Водії та підприємці, які працюють на субпідряді, вимагали від міста негайно вирішити питання з перевезенням пільгових категорій пасажирів. Зокрема, лунали думки, аби скасувати пільговий проїзд у громадському транспорті пенсіонерам та інвалідам 3-ї групи. Також була ідея, аби громадський транспорт у Львові був поділений на експрес-маршрути та автобуси загального користування. Проїзд у експрес-маршрутах пропонували зробити платним для всіх, а в автобусах загального користування – безплатним для пільговиків.

Керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич вкотре нагадала присутнім, що міськвиконком не може приймати рішень, які обмежують право людей на пільгові перевезення, адже подібне минулорічне рішення виконкому суд визнав незаконним.

Відтак, перший заступник міського голови Львови Віктор Пушкарьов закликав усіх до конструктивної співпраці та пошуку законних шляхів виходу з ситуації, що склалася. Зокрема, він запропонував розглянути це питання на найближчій сесії Львівської міської ради (15 вересня), вислухавши всі сторони: перевізників, водіїв, профспілки, пільговиків.

Нагадаємо, перевізники пообіцяли, що якщо сьогоднішні переговори не принесуть результатів, завтра ще більше маршруток не виїде на вулиці Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *