ОСТАННІ НОВИНИ

Вже у вересні зі Львова можна буд полетіти до Вільнюса

|

Незабаром Львів отримає авіасполучення з Литвою. Перший літак із Вільнюса аеропорт «Львів» планує прийняти 16 вересня. Відправлення зі Львова відбуватимуться 3 рази на тиждень. Тривалість перельоту – близько 1 год. 20 хв. Обслуговуватиме рейс компанія «МАУ». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

літак

«Сьогодні питання авіасполучень – це питання функціонування і розвитку міста та регіону. Відкриваючи нове сполучення, ми даємо можливість Львову вийти на абсолютно новий вектор. Адже люди мають змогу більше приїжджати сюди, витрачати тут більше коштів, а це нові робочі місця для мешканців. Тому дуже добре, що сьогодні відкривається новий авіарейс до Вільнюса, оскільки це сприяє розвитку, зокрема, наукового і ділового потенціалу міста. Нове сполучення дає змогу показувати в конкурентному середовищі, що Львів є привабливим. Насправді, відкриття нового рейсу є сигналом до тої праці, яка сьогодні робиться задля успішності міста», – зазначив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

За словами директора сервісу з продажу авіаквитків аеропорту Вільнюса Нікодема Щигловського, Львів вперше в історії започатковує авіасполучення з Литвою.

«Таке авіасполучення відбувається вперше. Відкриття цього рейсу – історична хвилина, позаяк такі авіарейси не виконувались не лише в роки незалежності Литви й України, а й – у міжвоєнні й радянські часи. Це перше авіасполучення між Львовом та Вільнюсом. Безумовно, воно є дуже важливим, передусім, як величезний поштовх для розвитку взаємних відносин Західної України з Литвою.

Для Львова цей рейс важливий тим, що дає можливість не лише більш інтенсивно спілкуватися з потенційними туристами, інвесторами і відвідувачами з Литви, подорожувати до цієї країни, а й дає змогу стати ближчими до країн північного регіону Європи. Аеропорти Литви мають велику кількість авіасполучень із містами Балтії, Швеції, Норвегії, Данії. Розуміючи, що ці напрямки на сьогодні не присутні в аеропорту «Львів», це дуже зручна можливість бізнесу і туризму відкрити для себе ці ринки і стати ближчими до них», – розповів Нікодем Щигловський.

«Для розвитку потенціалу цього рейсу важливим є організація промотурів для львівських та литовських туристичних операторів», – зазначили в управлінні туризму Львівської міської ради.

Фото: www.rbc.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *