ОСТАННІ НОВИНИ

Львів залишиться без маршруток?

|

У мерії не зуміли домовитися про скасування страйку перевізників. Сторони конфлікту погодилися на створення робочої групи, яка вивчатиме проблеми перевізників. Водночас обмежувати пільговиків не планують, а про електронний квиток взагалі «забули». Вочевидь, що завтра на львів’ян очікує черговий транспортний колапс, адже страйкарі не підтвердили, що повертаються на маршрути. Не виключено, що водії масово з’їдуться в центр Львова, аби продовжити безстроковий страйк, передає кореспондент Львівського порталу.

130

На сьогоднішній зустрічі влади із перевізниками йшлося про те, що Львів вивчить досвід інших міст України щодо пільгових перевезень та можливість впровадження єдиного проїзного квитка для пільговиків. Також, з метою владання проблемних питань у сфері міських перевезень, буде відновлена відповідна робоча група, до якої увійдуть представники Львівської міської ради, керівники компаній-перевізників та представники первинних профспілкових організацій.

Як зазначила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, виконком не може прийняти рішення щодо обмеження проїзду пільговиків у громадському транспорті, як того вимагали учасники зустрічі, оскільки попереднє подібне рішення було оскаржене у суді і суд визнав його незаконним. «Якщо виконком ще раз прийме рішення подібного характеру, це буде розцінено як вчинення посадовими особами органів місцевого самоврядування такого злочину, як перевищення службових повноважень. Якщо є рішення суду, яким дії визнані протиправними, і якщо чиновники повторно ці дії вчиняють, то це є умисний злочин. Також Львівський апеляційний адміністративний суд у своєму рішенні дуже чітко сказав, що це не належить до компетенції органів місцевого самоврядування», – зазначила Гелена Пайонкевич.

Натомість іншої думки голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський.

«У 21 обласному центрі України є рішення міських рад, у яких регламентують кількість пільговиків під час перевезення у громадському транспорті, а у нас же цього чомусь немає, бо мер каже, що це незаконно. Чому всюди це законно, а у Львові – ні», – обурюється А. Корчинський.

Також від завтра розпочнуть вивчати можливість впровадження у Львові єдиного проїзного квитка для пасажирів, які мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті. Водночас на зустрічі була озвучена думка, аби посвідчення у громадському транспорті перевіряли працівники ЛКП «Муніципальна дружина».

Окрім того начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир запропонував звернутися листами за підписами перевізників, водіїв, громадськості до Голови Верховної Ради України, до Прем’єр-міністра України щодо перегляду законодавства у сфері пільгових категорій мешканців.

Наступна зустріч влади із перевізниками запланована на завтра, 31 серпня, на 18:00 год.

Робоча група скрадатиметься з 15 членів, до її складу увійдуть 5 представників Львівської міської ради, 5 керівників АТП та представників від ініціативної групи.

Міський голова Андрій Садовий закликав усіх страйкарів повернутися до роботи, аби не створювати незручностей пасажирам. Однак після закінчення зустрічі, страйкарі так і не підтвердили, що повертаються на маршрути.

Як відомо, перевізники зачитали Садовому п’ять основних вимог щодо змін в перевезенні. Однією з вимог було встановлення окремих маршрутів для людей, котрі мають пільги, або обмеження часу для пільговиків у транспорті. Також вони вимагають відновлення робочої групи, яка буде складатися з представників влади, роботодавців та представників громадськості. Не оминули й питання щодо створення нового тендерного комітету та змінити умови конкурсу, а також запровадження електронного квитка. Сьогодні у Львові на рейси не виїхало майже половина маршруток.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *