ОСТАННІ НОВИНИ

Латвійці підготували партію інструкторів для сержантського складу

|

У 184-му Навчальному центрі відбувся черговий випуск інструкторів, яких навчали військовослужбовці Латвії. Про це Львівському порталу повідомили у Медіа-групі Національної академії СВ.

61

Сержанти збройних сил Латвії навчали українських військовослужбовців методиці викладання два тижні. Понад 20 інструкторів отримали сертифікати про завершення курсів базової підготовки інструкторів для сержантського складу.

Як зазначив начальник курсу старший сержант першого класу збройних сил Латвії Вілніс Карлсбергс: «В українських військовослужбовців високий рівень підготовки. Але курс був надзвичайно інтенсивним і спрямовувався на мотивацію і розуміння, адже інструктор і солдат має зрозуміти, чому він має бігти, падати та вести вогонь саме так, а не інакше, і це все детально пояснюється. Цієї мети вдалося досягти. Я був приємно вражений якістю підготовки українських військовослужбовців. Ми й самі намагалися в них навчитися, адже в багатьох є бойовий досвід».

62

Усі курсанти були розподіленні на невеликі групи по 5–7 чоловік, що сприяло більш якісній підготовці. Особливу увагу приділяли методиці пересування на полі бою, веденню вогню тощо. Заняття були підготовлені так, що деякі теми викладали самі курсанти. Після випуску вони навчатимуть військовослужбовців, які прибувають у Навчальний центр.

Як розповів заступник начальника 184-го Навчального центру по роботі з особовим складом підполковник Володимир Безбородов, вже відбувся третій випуск інструкторів, яких навчали наші закордонні партнери. Він також зазначив, що наступного тижня розпочинається наступний цикл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *