ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відкрили сквер імені загиблого у Іловайську Тараса Бруса

|

У неділю, 28 серпня, у селі Баня Лисовицька Стрийського району відкрили сквер імені Тараса Бруса, який загинув під час виходу з “Іловайського котла”. На загал також урочисто представили й пам’ятник Героєві, який розташований у центрі скверу. Подія зібрала десятки людей, серед яких рідні, друзі, знайомі та бойові побратими. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

1

“Якби не було таких як Тарас, які віддали своє життя та зупинили російського агресора, то не мали б ми такої України. І ми повинні виховувати наше підростаюче покоління на прикладах таких Героїв, – звертаючись до присутніх, зазначив керівник Львівщини Олег Синютка. – Нещодавно ми святкували 25-ту річницю Незалежності України із військовим парадом у Києві і я переконаний, що невдовзі ми дочекаємось й параду перемоги”.

Голова ОДА спільно із громадськістю та представниками влади поклав квіти до підніжжя пам’ятника Тараса Бруса. Також відбулась панахида та освячення скверу українському бійцеві.

Опісля у пам’ять про Героя виступили діти зі школи, де навчався Тарас, а також дитячий фольклорно-етнографічний ансамбль Моршинської школи мистецтв “Джерельце.

Довідка:

Тарас Брус народився 1987 року у селі Баня Лисовицька. Після завершення активних дій на Майдані вирушив у зону АТО, де провів б місяців на Донбасі у складі добровольчого батальйону “Дніпро-1”. Разом із побратимами забезпечував порядок й охороняв блокпости у Дніпропетровській області та на Донеччині. Займався волонтерською роботою в зоні АТО та брав участь у військових операціях.

Тарас загинув у бою під час виходу з оточення міста Іловайськ Донецької області. Він поїхав забирати поранених і, за словами побратимів, врятував 9 чоловік поки його не вразила ворожа куля. Посмертно нагороджений орденом за мужність і героїзм.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *