ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'ян запрошують на «Тиждень актуального мистецтва»

|

Із 29 серпня до 7 вересня у Львові відбудеться бієнале «Тиждень актуального мистецтва». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

1

Тема цьогорічного «Тижня актуального мистецтва»: ментальніВійни.

Під час фестивалю українські та іноземні митці осмислюватимуть складні проблеми, ситуації, події що генеруються та вкорінюються у нас в результаті війни Дійсного та Ментального.

У програмі «Тижня»: авторські та кураторські проекти, інсталяції, об’єкти, лекції, панельні дискусії, майстер-класи з критики мистецтва.

До участі в панельних дискусіях запрошені митці, куратори, історики мистецтва, філософи, історики, біологи, психоаналітики, журналісти. Серед них: Яніна Пруденко, Ольга Балашова, Олександр Ройтбурд, Гліб Вишеславський, Віктор Лавний, Василь Расевич, Роман Кечур, Олег Кришталь з України; Збіґнєв Собчук, Ришард Клющинські, Едвін Бендик з Польщі; Штефан Лютшінґер з Австрії та ін.

Як завжди, велика увага надається перфомансам. Під час «Днів мистецтва перфоманс у Львові», які проходитимуть у рамках «Тижня» з 29 серпня по 2 вересня, творитимуть молоді українські перфомери Володимир Топій, Антон Саєнко, Ярина Шумська, Василь Одрехівський ; Януш Балдиґа, Вальдемар Татарчук, Ольґа Дзюбак, Пшемислав Квєк з Польщі; Тамар Рабан, Таль Альперштайн, та Аніса Ашкар з Ізраїлю.

Єдину в Україні «Школу перфомансу» куруватимуть відомі польські перфомери Януш Балдиґа та Пшемислав Квєк. Навчання у «Школі» є безкоштовним, адже її завдання – сприяти становленню нової ґенерації українських перфомерів.

Експозиційним простором «Тижня» стануть галереї та виставкові зали Львова. Організаційним та ідеологічним центром бієнале є галерея «Дзиґа».Кураторами «Тижня актуального мистецтва» є львівські митці Влодко Кауфман та Андрій Лінік.

Довідка

«Тиждень актуального мистецтва» стартувавши у 2008 році, став одним з небагатьох регулярних майданчиків у розвитку сучасного(актуального) мистецтва в Україні. Фестиваль став важливим місцем художнього вислову як для вже знаних, так і для мало відомих митців. Розвиток та толеранція художнього вислову, розуміння важливості ролі освітньої складової, надання як і створення місця для дискусії, розмови – серед головних завдань фестивалю.

У «Тижні» взяло участь близько 300 митців із Польщі, США, Канади, Ізраїлю, Великобританії,Ірландії, Франції, Швейцарії, Австрії, Нідерландів, Росії, Білорусії, Литви та України.

 

Фото: «Дзиґа»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *