ОСТАННІ НОВИНИ

На Байковому кладовищі відкрили пам'ятник Богдану Ступці

|

На Байковому кладовищі відкрили пам’ятник Богдану Ступці до 75-річчя видатного українського актора. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мінкультури.

1

На церемонії відкриття  скульптури були присутні родичі, колеги, а також численні поціновувачі безсмертного таланту Богдана Ступки.

«Час – він дуже жорстокий, він стирає багато чого, в тому числі і в людській пам’яті, але цей пам’ятник тут на могилі, ці палаючі коріння, цей хрестоподібний свічник буде нагадувати всі ті неповторні образи, які були створені Богданом Ступкою. І просто спливає на думку – завтра йому було б тільки 75 років, саме в цей рік коли три ювілейні дати стосуються трьох велетів української сучасної культури – Миколайчука, Іллєнка, Ступки. Все не випадково, всі вони несли дивовижну епоху, ідентифікацію України – акторську, кінематографічну, народну»,-  сказав Міністр культури України Євген Нищук.

2

Автор пам`ятника – одеський скульптор Михайло Рева. Він товаришував з Богданом Ступкою понад 15 років і бачив у ньому свого духовного наставника. Також він є хресним батьком онука актора – Богдана.

“Я не хотів робити щось банальне: маску чи руку. Богдан Ступка міцно пустив коріння в українську землю , був і є невід’ємною частиною України”, – розповів Михайло Рева.

Фото: Мінкультури

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *