У Львівській опері урочисто освятили барельєф Митрополиту Андрею Шептицькому

|

Сьогодні у Львівському театрі опери та балету імені Соломії Крушельницькою відбулося урочисте освячення барельєфу Митрополиту Української греко-католицької церкви Андрею Шептицькому, передає кореспондент Львівського порталу.

DSC_5587

Освячення здійснив Верховний архієпископ, Митрополит Київський Святослав.  Предстоятель Української греко-католицької церкви вважає, що розташування барельєфу Шептицькому біля барельєфу Папі Іванові Павлу ІІ є дуже символічним.

DSC_5242

DSC_5253

DSC_5284

«Господь Бог дав мені велику честь – освятити пам’ятний барельєф Митрополитові Андрею у цьому храмі мистецтва. Тут постать Митрополита поруч із святим Папою Іваном Павлом ІІ. Я думаю, що це справедливо. Бо якщо уявити, що означає Митрополит Андрей для українського народу, то думаю, що це цілком не менше ніж те, що у новітній історії Європи означає святий Іван Павло ІІ.

З волі Божої цей ювілейний рік, ці дати, які ми святкували з нагоди його народження, співпали з особливими подіями у житті українського народу. Ми сьогодні шукаємо певних дороговказів для нашого національного будівництва. Сьогоднішня наша подія майже співпала з 25 річницею незалежності нашої держави, з відновленням української державності. Цей ювілейний рік співпав із хвилею декомунізації. І в цей історичний момент постать Митрополита Андрея починає сяяти на всю Україну. Сьогодні нашому народові так потрібно когось чи чогось, що нас могло б наново об’єднати. І хочу вас засвідчити, що такою єднальною силою є святість, мудрість і живе слово Андрея Шептицького», – сказав Митрополит Святослав.

DSC_5305

DSC_5306

Своє вітання з приводу цієї події львів’янам висловили і високопоставлені священнослужителі та чиновники. Зокрема губернатор Львівщини Олег Синютка прочитав вітання від Президента України Петра Порошенка, а народний депутат Ігор Васюник – від голови Верховної Ради Андрія Парубія. Окрім того нардеп додав від себе, що такі події варто прододити у всіх містах України.

DSC_5399

DSC_5400

«Як член Громадської ради «Святий Юр» переконаний в одному – якщо слово і настанова Андрея Шептицького будуть основою внутрішньої політики нашої держави, якщо такі заходи, як сьогодні, ми будемо проводити не тільки у Львові, то Україна буде набагато сильнішою, мужнішою і ніколи непереборною», – додав Ігор Васюник.

DSC_5473

DSC_5534

Під час концерту на сцені Львівської опери виступили Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова», квартет бандуристок «Львів’янки», Народний артист України Мирослав Скорик та солісти оперного театру. Також глядачів зачарував Маріупольський муніципальний камерний оркестр «Ренесанс» та виступи учнів мистецьких шкіл Львівщини, м.Бахмут Донецької області, міст Житомир, Чернівці, Володимир-Волинський та інших.

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *