ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині підприємство «спалили» на мільйонних паливних оборудках

|

У серпні цього року ДФС відкрито кримінальне провадження щодо службових осіб одного з великих платників податків, які умисно ухилились від сплати податків на суму близько 4 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

паливо

Працівниками оперативного управління встановлено, що посадові особи великого платника податків, яке займається оптовою торгівлею пальним, купували сільськогосподарську продукцію у суб’єктів господарювання – сільгоспвиробників.

«Однак, згідно з податковою звітністю, підприємство не проводило жодних операцій з експорту або реалізації зазначеного товару, що свідчить про проведення безтоварних операцій з метою завищення податкового кредиту по ПДВ. Також у цього платника відсутні у власності або оренді складські приміщення, де могла б зберігатися придбана продукція. Крім цього, зазначені сільгоспвиробники відображали в податковій звітності реалізацію сільськогосподарської продукції, яку вони не вирощували і не купували. Таким чином, посадові особи великого платника податків, сформували безпідставний податковий кредит з ПДВ, у результаті чого умисно ухилилися від сплати податку на додану вартість на загальну суму близько 4 мільйонів гривень»,  – йдеться у повідомленні.

В ході здійснення оперативного супроводження зазначеного кримінального провадження, працівниками оперативного управління СДПІ з ОВП у м. Львові МГУ ДФС проведено ряд обшуків за місцем розташування підприємства та його посадових осіб, в результаті чого виявлено та вилучено первинні фінансово-господарські документи, товарно-транспортні накладні, печатки, комп’ютерну техніку, а також 410 тонн бензину і дизельного пального, орієнтовною вартістю понад 8,6 млн грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *